DRUŽINSKA SVETOVALNICA

Otroka navadite na ustvarjalnost!

Otroci so ustvarjalni po naravi. Zaradi družbenega pritiska pa se lahko naučijo ustvarjalnost izključiti ali se zaradi pomanjkanja pravilne stimulacije ta ne razvije bolje.

Kreativnost ne predstavlja samo ustvarjanje novih stvari, ampak tudi sposobnost reševanja poznanih in nepričakovanih težav ali nalog. Ljudje, ki kreativno razmišljajo, imajo na svoji strani poseben adut, tudi v poslovnem življenju. Negovanje otrokove ustvarjalnosti je tako največje darilo, ki mu ga lahko podarite za prihodnost.

Igra kot način za sprostitev negativnih čustev

Otroci se morajo igrati! Lahko bi rekli, da je to njihovo "delo". Skozi igro se učijo, iščejo nove rešitve, razumejo delovanje okolice in komuniciranje znotraj nje. Obenem je igra tudi pomemben način, kako otroci uspešno predelajo svoja čustva. Dnevni izzivi v otrocih vseh starosti spodbujajo različne vrste občutkov, ki so lahko pozitivni ali negativni. Ko jih čustva bremenijo, morajo otroci vso dodatno energijo sprostiti in to najlažje naredijo skozi igro.

Ustvarjalni otroci svojo sposobnost pokažejo na različne načine. Spodaj smo našteli nekaj najbolj tipičnih:

iščejo novo načine, kako uporabiti običajne predmete; kartonasta škatla postane lahko trdnjava, vozilo ali jama,
najdejo nove načine za reševanje težav, včasih popolnoma intuitivno in brez uporabe logičnega razmišljanja,
radi sanjarijo,
so neodvisni, nekonvencionalni in imajo svoj način dela,
tvegajo in se učijo iz posledic,
razlagajo dogajanje v svojem svetu z uporabo glasbe, risb in zgodb,
radi vzamejo nekaj obstoječega in stvar spremenijo ali naredijo izboljšave; šolsko torbo dodatno olepšajo, ustvarijo novo različico za obstoječo igro ...

Igrajte se, tudi samo za 10 minut

Ste ob koncu dneva utrujeni in razmišljate, da se otroku in igri ne boste mogli popolnoma posvetiti? Zato se vam zdi, da je bolje, če skupaj ležete na kavč in si ogledate priljubljeno risanko? Potem o igranju razmišljate popolnoma napačno, saj je zadosti že, če se igrate deset minut ali tudi samo dve. Teh nekaj minut pa pomembno vpliva na vašo vez z otrokom in njegovo psihično stabilnost.

Poskusite se igrati skupaj vsak dan, čeprav le ob koncu dneva. Otroci bodo skozi igro sprostili vso nakopičeno energijo in se tako umirili, vi pa boste skozi igro sprostili stres in ustvarjeno napetost in energijo pridobili! Rezultat bo ta, da boste vi bolj pozitivno naravnani, otroci pa bodo bolj mirni in pripravljeni na sodelovanje. Zmaga za vse!

Družinska svetovalnica

Otroci potrebujejo čas z vami!

Če vas še nismo prepričali z argumenti, zakaj je pomembno, da se igrate z otroki, potem je čas za številke! Ste kdaj razčlenili otrokov dan in pomislili, koliko časa preživijo v vrtcu, šoli, s prijatelji, koliko časa namenijo spanju, nalogam, konjičkov in obšolskim dejavnostim ... Ko boste sešteli vse, boste verjetno ugotovili, da se večina njihovih dejavnosti odvija brez vaše prisotnosti.

In če pogledamo še bolj podrobno. Med rojstvom in 18. letom otrokovega življenja lahko naštejemo 936 sobotnih dni. Ali veste, da jih boste do petega leta starosti izgubili že 260? Kasneje, v najstniških letih, bo vaš otrok večino sobot preživel s prijatelji, med šolo pa tudi med tednom od dni ne bo veliko ostalo. Mogoče urica ali dve.

Ne ustrašite se! Med vsemi temi urami se najdejo kratki trenutki, ki jih lahko kakovostno izkoristite. Nasmejte se med potjo na košarkarski trening, povprašajte otroka, kako je bilo na tečaju plesa, medtem ko čakate v vrsti v trgovini, zapojte in zaplešite, ko čakate na kosilo.

Družinske dogodivščine

Kratkočasnik v številkah:

30 nalog in iger
17 novoletnih smrečic
34 motivov za izrezovanje
4 sudoku igre
1 čisto pravi intervju

Kratkočasnik združuje različne igre in naloge

Da bi zimske dneve preživeli v skupnem igranju in reševanju nalog, smo pri Polnem kufru ustvarili posebno izdajo Kratkočasnika. Sestavljajo ga igre različnih zahtevnostnih stopenj, ki spodbujajo opazovanje in motorične spretnosti. Druge spodbujajo logično razmišljanje in radovednost ter željo po spoznavanju ljudi in dogajanja v njihovi bližini.

Kratkočasnik vzemite s seboj v restavracijo, uporabite ga lahko med postanki na smučišču, ob obisku prijateljev, v mirnih večernih urah, na daljši vožnji in v ostalih trenutkih, ki rodijo dolgčas. Naj ti trenutki spodbujajo ustvarjalnost in sprostijo odvečno energijo na konstruktiven način.

Izpolnite spodnji obrazec in prejeli boste Kratkočasnik s predlogi za ustvarjalne trenutke ter sodelovali v nagradni igri za ski-closing paket in druge nagrade. Dolgčas naj bo to zimo samo še star spomin.

Prejmite SMS kodo za 30% popust na kovčke in 20% za Knockout Ski Closing*

Strinjam se s Pravili sodelovanja v nagradni igri »Samo ena zimska zabava je prava!« in soglašam z obdelavo mojih podatkov za namen, kot opredeljen s temi pravili.

*Dodatno boste preko SMS-a prejeli kodo za 30% popust pri nakupu kovčkov American Tourister Wavebreaker v spletni trgovini Toko in kodo za 20% popust za Knockout Ski Closing v Franciji (Orcierrres).

Poln kufer e-revija

REŠITE ZABAVNI KVIZ SAMO ENA ZIMSKA ZABAVA JE PRAVA IN SODELUJTE V ŽREBANJU ZA SKI-CLOSING PAKET.

 • Spoznajte,
  ali ste obsedeni s smučanjem
  po lepo urejenih progah
  ali si raje privoščite
  kepanje s prijatelji.
 • Izbor prog
  za smukaške užitke.
 • Namigi za
  smučarsko kondicijo.
 • Sodelovanje v nagradni igri
  za ski-closing paket.