Politika piškotkov na www.poln-kufer.si


Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih pošilja spletno mesto in se shranjujejo v spletni brskalnik (napravo), ki do spletnega mesta dostopa. Uporabljajo se z namenom doseganja boljše uporabniške izkušnje. Z njihovo pomočjo si vas spletno mesto "zapomni" za čas obiska (sejni piškotki) ali v primeru ponovnega obiska (persistenčni piškotki). Ko se naprava vrne ne spletno mesto, se podatki, shranjeni v piškotku, lahko posredujejo nazaj k spletnemu mestu.

Piškotke lahko nastavi spletno mesto, ki ste ga obiskali (first party cookies), lahko pa jih nastavijo druga spletna mesta/storitve, ki prikazujejo vsebino na strani, ki si jo ogledujete (third party cookies) - npr. Youtube, Facebook.

Uporabljamo različne tipe piškotkov:


Nujno potrebni piškotki
Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Taki piškotki obiskovalcu omogočajo nemoteno uporabo spletnega mesta. Brez teh piškotkov spletno mesto ne bi delovalo pravilno.
cc_analyticsPiškotek, kamor shranimo podatek, da je uporabnik sprejel politiko piškotkov, da ni potrebno ponovno opozarjanje na Politiko piškotkov. Čas trajanja piškotka je 1 leto.
PH_HPXY_CHECK, PHPSESSIDTa piškotek je začasni sejni piškotek, ki je potreben za delovanje vmesnika te strani. Ko uporabnik zapre brskalnik, se piškotek izbriše.
Performančni piškotki
Piškotki, ki jih uporabljamo za namen izboljševanja uporabniške izkušnje. Informacije, ki jih pridobimo s piškotki, nam pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto in na podlagi le teh se odločamo o funkcionalnih in vsebinskih prilagoditvah.
_gatPiškotki zunanjega ponudnika Google Analytics z namenom statističnega spremljanja spletne strani. Čas trajanja piškotka je 1 minuta.
_gaPiškotki zunanjega ponudnika Google Analytics z namenom statističnega spremljanja spletne strani. Čas trajanja piškotka je 2 leti.
_gidPiškotki zunanjega ponudnika Google Analytics z namenom statističnega spremljanja spletne strani. Čas trajanja piškotka je 24 ur.
_mauuidPiškotek se uporablja se za razlikovanje uporabnikov. Čas trajanja: 10 let.
Piškotki za oglaševanje
Piškotki, ki se uporabljajo za prilaganje oglaševanja posameznemu uporabniku.
c_user, csm, datr, fr, lu, pl, s, sb, wd, xsPiškotki za povečanje sodelovanja uporabnikov preko družbenih omrežij, analizo prodaje in ponovno targetiranje uporabnikov. Ne poteče.