ZAVAROVANJE TUJINA AS

Potujte zavarovani po celem svetu!

Ljudje potujejo radi, Slovenci pa potujejo več kot povprečni evropski državljan! Po javnomnenjski raziskavi Eurobarometer iz leta 2017 je približno dve tretjini državljanov EU iz zasebnih razlogov potovalo vsaj enkrat tekom leta.

Slovenci so presegli ta odstotek in vsaj enkrat v letu jih je potovalo kar 67 odstotkov. Zanimivo je, da se je še leta 2010 ta odstotek gibal v višini 81 odstotkov. Potovanja in dopust slovenski popotniki vsako leto skrbno izberejo. Nekateri iščejo najbolj ugodne možnosti in čas svojega potovanja prilagodijo nenadnim ugodnostim. Družine potujejo predvsem v vnaprej določenih delih leta, odvisno od šolskih počitnic, in tako lahko rezervacije in nakupe kart opravijo veliko prej. Ker potujemo radi, ker nas svet zanima, vedno najdemo možnosti za potovanje znotraj svojih finančnih zmožnosti.

Ali ste vedeli?

prebivalstva potuje

popotnikov je žensk

popotnikov med 25 in 44 letom

gre na eno daljše potovanje letno

enodnevnih izletov v Avstrijo in Italijo

Vir: SURS, za leto 2017 (Podatki so ocene, pridobljene z anketo, na vzorcu, ki predstavlja celotno populacijo prebivalcev Slovenije, starih 15 let ali več.)

Družinska svetovalnica

Zdravstveno zavarovanje ni turistično zavarovanje!

Slovence tujina zanima in radi jo raziskujejo! Ob tem pa vsi zlahka pozabimo, da nam lahko že majhna zdravstvena težava hitro zagreni oddih. Doma smo v takem primeru zavarovani iz obveznega (in dopolnilnega) zdravstvenega zavarovanja, v tujini pa je veljavnost našega domačega zdravstvenega zavarovanja vprašanje meddržavnih dogovorov. Na podlagi dogovorov nam evropska zdravstvena kartica zagotavlja kritje stroškov nujnih zdravstvenih storitev v javni mreži, a to v nekaterih primerih ni dovolj. Zato je pametno imeti zavarovanje za tujino z asistenco, ki vam zagotavlja, da ste zdravstveno zavarovani povsod in v vsakem primeru.

Evropska kartica resnično ni dovolj?

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja za tujino je vedno imela svoje omejitve. Zapomniti si morate, da krije izključno stroške nujnega zdravljenja v bolnišnicah, ko je ogroženo življenje ali zdravje zavarovane osebe in ki so del javne zdravstvene mreže. Ne ponuja asistence, ne krije prevoza domov, in če zdravljenje poteka v zasebni bolnišnici, se lahko stroškovno vaša urgenca precej zaplete.

Obenem ne smete jemati kot samoumevno to, da so pri nas brezplačne storitve enako ovrednotene tudi izven naših meja. V določenih primerih evropska kartica ne krije celotnega zneska stroška zdravljenja, saj vam ga lahko obračunajo po lokalni zakonodaji in veljavnih cenikih. V nekaterih državah, kot je na primer Hrvaška, pa poznajo tudi participacijo.

Ali za potovanja po Evropi zadostuje evropska zdravstvena kartica? Permanentno zavarovanje za tujino z asistenco Tujina AS Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja
Kritje stroškov v javnih bolnišnicah
Kritje stroškov v zasebnih bolnišnicah in turističnih ambulantah
Kritje participacije zdravstvenih storitev
24 urna asistenca v slovenščini
Kritje celotne višine stroškov zdravljenja
Kritje prevoza (v bolnišnico, domovino ...)

Vir: zzz.si, zps.si

Izberite zavarovanje Tujina AS!

Adriatic Slovenica je zavarovalnica, ki je v svojih desetletjih obstoja razvila popolno turistično zavarovanje za tujino z asistenco, ki je namenjeno tako občasnim in rednim popotnikom, posameznikom in družinam. Lahko si zagotovite kratkotrajno zavarovanje, ki je omejeno glede na dneve vašega potovanja ali izberete po veliko bolj ugodno celoletno in permanentno zavarovanju za tujino.

Smo edina zavarovalnica, ki vam trenutno ponuja možnost permanentnega družinskega zavarovanja, ki krije vse člane družine, celo leto, ob vsakem prestopu meja, pa če to opravite skupaj ali na samostojnih izletih.

Potujte zavarovani za vse!

Evropska kartica ima poleg vsega tudi časovno in krajevno omejeno delovanje. Torej, krije samo zdravljenje v javnih bolnišnicah, pa še vsako leto jo je treba naročiti in to za vsakega družinskega člana posebej! Vedno več možnosti je, da bi jo kam založili ali da bi morali dodatno zagotoviti še certifikat o zavarovanju.

Ob sklenitvi zavarovanja Tujina AS boste na svojo GSM številko prejeli SMS sporočilo s številko vaše police in telefonsko številko Asistenčnega centra AS + 386 5 66 28 500. Shranite si jo v svoj imenik, kjer vam bo pri roki, če bi v tujini potrebovali pomoč.

Družinska svetovalnica
Poln kufer e-revija

REŠITE ZABAVNI KVIZ SAMO ENA ZIMSKA ZABAVA JE PRAVA IN SODELUJTE V ŽREBANJU ZA SKI-CLOSING PAKET.

 • Spoznajte,
  ali ste obsedeni s smučanjem
  po lepo urejenih progah
  ali si raje privoščite
  kepanje s prijatelji.
 • Izbor prog
  za smukaške užitke.
 • Namigi za
  smučarsko kondicijo.
 • Sodelovanje v nagradni igri
  za ski-closing paket.