DRUŽINSKE DOGODIVŠČINE

Pravi izleti za top družine!

Počitnice so čas, ko si ne odpočijete zgolj od delovnih obveznosti, ampak se lahko maksimalno posvetite svoji družini in krepite odnose znotraj nje. Združite prijetno s koristnim in naredite nekaj dobrega tudi za svoje zdravje, ter se odpravite na aktivne počitnice. Naj začetek hladnejših dni ne pomeni konec uživanja na svežem zraku!

Potrebujete idejo za svojo naslednjo dogodivščino? Za vas smo pripravili štiri destinacije, ki vas ne bodo pustile ravnodušne. Izberite izlet, ki je pisan na kožo vam in vaši družini.

Mestni uživači in daljna tujina

Tokrat vas pošiljamo krepko preko našim meja, kar izven Evrope.

Marakeš, Maroko - več za manj denarja

Oddaljenost
od Ljubljane:

3200 km

Način
prevoza:

letalo

Denarna
valuta:

Maroški dirham

Marakeš se je ponovno znašel na lestvicah priljubljenih destinacij. To Afriško mesto bije v hitrem ritmu in popotniki pravijo, da obstajate le dve vrsti ljudi - tisti, ki Marakeš vzljubijo in tisti, ki ugotovijo, da je to bila zanje slaba izbira. Pripravite se ne vroče dneve, glasne prodajalce, labirint majhnih in večjih uličic in vdihnite vase vso kaotičnost in mističnost mesta. Letos vas bo pričakal z občutno nižjimi cenami, kot leta nazaj. Cene nočitev v hotelih so po poročanju časnika Money magazine upadle za 30 odstotkov, nižje cene ponujajo tudi restavracije in na turizem vezane dejavnosti.

Izgubite se v starem delu mesta - Medini. V njem boste preživeli večino časa, zato si brez slabe vesti privoščite

počitek ob topli pijači in poskusite uspešno barantati s prodajalci. Mošeja Koutobija leži prav v srcu Medine in njen minaret lahko opazimo že kilometre daleč. Par sto metrov stran si lahko ogledate Le Jardin Secret, ki letos odpira svoja vrata in vas bo prepričal s prelepimi vrtovi ter tradicionalno muslimansko arhitekturo. Idealen bo za počitek, stran od mestnega kaosa. Palača Bahia, ki se razteza na kar osmih hektarjih, vam bo vzela dih - tako lepa in eksotična je.

Zanimivo: starodavni lokalni zakoni so zaščitili videz mesta - nobena stavba namreč ne sme biti višja in palminega drevesa.

Nori raziskovalci ste lahko že v skoku čez mejo

Dogodivščine so lahko tudi zelo blizu. Narava je čudovita in povsod skriva svoje bisere.

Hallstatt, Avstrija - podzemni rudnik soli

Oddaljenost
od Ljubljane:

250 km

Način
prevoza:

avto

Denarna
valuta:

Evro

Čeprav je mestece Hallstatt precej turistično, naj vas to ne odvrne od tega, da bi si privoščili vožnjo po jezeru, se sprehodili po njegovih uličicah in uživali v prelepih razgledih, ki jih idilično mestece ponuja. Kasneje se lahko družinsko prelevite v raziskovalce in si ogledate rudnik soli.

Nad mestecem, visoko v hribih se namreč nahaja podzemni rudnik soli, ki velja za enega najstarejših rudnikov soli na svetu. Tu sol izkopavajo že 3500 let in leta 1997 so območje postavili pod Unescovo zaščito. Oblečeni v posebne pajace boste v dveh urah raziskali rudnik, spoznali podzemno slano jezero in kako so rudniki nastali.

Do sem je namreč nekoč segalo morje! Če se vaš raziskovalni duh še ni umiril, si lahko uro vožnje stran ogledate še ledeno jamo Eisriesenwelt. Ta ogled je veliko bolj zahteven, čeprav primeren za otroke. Velika jama, ki s svojim labirintom pokriva kar 40 km, je pravo odkritje. Glede na nizke temperature in ledene poti je potrebno imeti s seboj pravo pohodno opremo.

Zanimivo: Mestece Hallstatt obstaja tudi na Kitajskem in je prava kopija avstrijskega.

Aktivni dvonožci in vodne radosti

Poletje je idealni del leta, ko lahko aktivnosti prenesemo na jezera, reke in morje.

Konjic z Neretvo, BIH - rafting po Neretvi

Oddaljenost
od Ljubljane:

533 km

Način
prevoza:

avto

Denarna
valuta:

Bosanska marka

Bosna je prelepa dežela, še vedno blizu naše Slovenije in vendar popolnoma drugačna. Mestece Konjic vam predlagamo kot štartno točko v vaši bosanski dogodivščini. Najbolj priljubljena poletna aktivnost tu je rafting po reki Neretvi. Programi so prilagojeni tako otrokom, popolnim začetnikom in izkušenim. Področje Neretve, ki se kasneje preko Hrvaške izteka v Jadransko morje, predstavlja enega najlepših delov v državi.

Konjic je ena izmed najstarejših naselbin v Bosni in z otroki si lahko ogledate Titov bunker, ki je bil zgrajen posebej zanj, za zaščito v primeru jedrske vojne.

Pol ure stran lahko najdete ledeniško jezero Boračko, kjer lahko kampirate in uživate v vodnih športih, kolesarjenju in planinarjenju. Tu vas bo obdajala nedotaknjena narava, ki se ji lahko popolnoma prepustite.

Tako Sarajevo kot Mostar sta od Konjica oddaljena le uro vožnje. Odlična izbira za enodnevni izlet! Privoščite si lahko baklave na Baščaršiji in drugi dan fotografijo na slovitem mostu, ki povezuje Mostar.

Zanimivo: Rimljani so Neretvo imeli za boginjo v tekoči obliki.

Za rutinske goste tokrat toplice

Namakanje v toplih vodah, masaže, plavanje, poležavanje ... vse to, medtem ko se otroci varno zabavajo.

Bad Tatzmannsdorf, Avstrija - zdravljenje s pomočjo narave

Oddaljenost
od Ljubljane:

280 km

Način
prevoza:

avto

Denarna
valuta:

Evro

Na poti proti Dunaju, le par kilometrov iz Oberwarta, leži Bad Tatzmannsdorf. V zadnjih letih se je razvilo v pravo središče za naravno zdravljenje in celovito terapevtsko ponudbo. Termalna voda v tukajšnjih toplicah ne vsebuje žvepla in radona in je še posebej primerna za regeneracijo, zdravljenje mišične napetosti in poškodb, nelagodja v sklepih in še posebej hrbtenice.

Področje pa ni zanimivo samo zaradi toplic! Primerno je za tek, dolge pohode, kolesarske ture in nordijsko hojo. Gostijo noč balonov in ognjemeta, prirejajo sprehode ob polni luni, ter obiske energetski točk. Tukaj se boste lahko resnično odpočili in si zagotovili regeneracijo po stresnih dnevih v službi. V vsakem vremenu lahko uživate v raznovrstnih dejavnostih in wellness programih v tukajšnjih šestih zdraviliščih. Ogromno prostora imajo, kjer si otroci lahko privoščijo varno in zabavno vodno čofotanje.

Zanimivo: Terme Avita so postale avstrijsko zdravilišče leta že četrtič zapored.

Poln kufer e-revija

REŠITE ZABAVNI KVIZ SAMO ENA ZIMSKA ZABAVA JE PRAVA IN SODELUJTE V ŽREBANJU ZA SKI-CLOSING PAKET.

 • Spoznajte,
  ali ste obsedeni s smučanjem
  po lepo urejenih progah
  ali si raje privoščite
  kepanje s prijatelji.
 • Izbor prog
  za smukaške užitke.
 • Namigi za
  smučarsko kondicijo.
 • Sodelovanje v nagradni igri
  za ski-closing paket.