Družinska svetovalnica

DRUŽINSKA SVETOVALNICA

V kufer vedno pospravite
10 nujnih stvari.

Ljudje radi potujemo. Na potovanja se odpravljamo večkrat, čeprav se nam zdi, da je pravi dopust le en. Na potovanju imamo radi udobje, kufre skrbno pripravimo in kljub temu se nam večkrat zgodi, da kaj pomembnega ostane doma.

Nujnih 10

Za vas smo pripravili preprost seznam stvari, ki jih morate nujno pospraviti v kufer. Na prvi pogled se vam bodo ti predmeti morda zdeli nepomembni, ampak v resnici lahko rešijo marsikatero neprijetno situacijo.

Družinska svetovalnica

Vodoodporna vetrna jakna ali dežnik

Na potovanju se lahko vreme vedno sfiži in jakna, ki vas bo zaščitila pred vlago in hladnim vetrom vam lahko omogoči, da pohod ali mestni ogled nadaljujete brez težav. Tudi dežnik lahko reši situacijo in vas varno pospremi do suhih prostorov.

Ruta ali šal

Uporabimo ju lahko ob hladnem večeru, na letalu, ko obtičimo pod ledeno klimo, če nas prime mišični krč v vratu ali ob ogledih verskih stavb.

Kopalke

Nikoli ne veste, ali bo prenočišče imelo na voljo bazen ali bo možnost za kratek skok v morje. Kopalke se obenem izkažejo kot alternativa spodnjemu perilu, ki jo lahko hitro posušimo.

Zdravilo za pomoč proti driski

Drugačna prehrana, stres, onesnažena voda – več faktorjev vpliva na razvoj prebavnih težav. Driska nas hitro izčrpa in z njo lahko izgubimo velike količine tekočine. S seboj imejte vedno tablete, ki jo bodo hitro ustavile.

Naglavna ali ročna svetilka

Svetilka vam bo prišla prav povsod. Na kampiranju, v hotelu ob izpadu elektrike ali če se boste znašli na pohodu, ko se bo spustila tema. Pomagala vam bo poiskati stvari, ki padejo za omare ali v nahrbtniku temeljito pogledati, kam se je kaj skrilo.

Hrana za prvi večer

Vedno je pametno v kufer pospraviti nekaj hrane, ki ne bo zasedla veliko prostora in s katero lahko hitro skuhate obrok ali potešite večerno lakoto. Morda bo let imel zamudo, v hotel boste prišli prepozno ali pa okoli prenočišča ne boste našli odprte trgovine. Ena vrečka rižote za hitro pripravo, proteinska ploščica ali vrečka hranljivih oreščkov ne zavzamejo veliko prostora in potešijo najhujšo lakoto.

Švicarski nožek

To je eden izmed najbolj uporabnih predmetov na potovanju. Z njim lahko režemo, odpiramo, odvijamo, jemo ... in ga po uporabi preprosto operemo in pospravimo v žep.

Kopije vseh dokumentov

Vedno naredite vsaj eno kopijo vseh dokumentov, da jo boste imeli pri roki, če izgubite osebni dokument, založite letalske vozovnice ali ostale rezervacije.

Udobni pohodni čevlji

Nikoli ne pustite doma najljubših pohodnih/sprehajalnih čevljev. Ti bodo pravo olajšanje, če boste opravljali celodnevne oglede ali vas bodo druga obuvala ožulila.

Prašek za perilo

Če boste imeli s seboj perilo, ki ga lahko operete in hitro posušite, boste občutno zmanjšali količino potrebne prtljage.

4 zakonitosti priprave kufra

1. Kakšen je primeren kufer?

Kufri so različnih velikosti, trdi ali mehki. Če spadate med ljudi, ki kronično jemljejo s seboj prevelike količine oblačil in se kasneje jezijo sami nase, ker je kufer pretežak, da bi se z njim premikali, potem je rešitev preprosta. Vzemite manjši kovček! Večji kot bo, več krame boste spravili vanj.

2. Držite se preprostega pravila.

Izbira pravih oblačil je eden najtežjih korakov pri pripravi kufra. Mi smo našli odlično rešitev, ki ji rečemo Pravilo 5-1. Za tedenski dopust izberite 5 parov nogavic in 5 parov spodnjih hlač, 4 zgornje dele, 3 spodnje dele, dvoje čevljev in 1 pokrivalo. Tako boste pokrili vse potrebe po čistih oblačilih.

3. Pozabite na slučaje!

Najprej dobro premislite, katera oblačila boste potrebovali in si pripravite vse, kar bi radi vzeli s seboj. Imate izbor oblačil, ki bi jih opisali z besedami "za vsak slučaj?" Vse te obleke preprosto pustite doma!

4. Igra tetrisa

Končno ste naredili izbor zadostnega števila kosov oblačil in sedaj morate dodati obuvala, toaletno torbico, knjige, električne naprave, brisače ... Pospravljanje kovčka je kot igra tetrisa! Izkoristite vsak prostor. Nogavice pospravite v čevlje, oblačila lahko zvijete v tulec ali uporabite manjše vrečke, iz katerih iztisnete zrak in tako prihranite pri prostoru. Tehnik je veliko.

Vedno označite prtljago

Se bo vaše naslednje potovanje začelo z letom? Potem nikar ne pozabite uporabiti oznake za prtljago. Oznaka vam bo omogočila, da boste na letališču s steze hitro pobrali svoj kufer, preprečila bo krajo in obenem zagotovila, da se bo kufer lažje vrnil k vam, če bi ga letalski prevoznik izgubil.

Podatki na oznaki naj omogočijo, da letalska družba stopi v stik z vami, obenem pa naj ne razkrijejo preveč osebnih podatkov.

Ime in priimek
Številka mobilnega telefona
Naslov hotela ali prenočišča
Dodatna telefonska številka
Naslov spletne pošte
Poln kufer e-revija

REŠITE ZABAVNI KVIZ SAMO ENA ZIMSKA ZABAVA JE PRAVA IN SODELUJTE V ŽREBANJU ZA SKI-CLOSING PAKET.

 • Spoznajte,
  ali ste obsedeni s smučanjem
  po lepo urejenih progah
  ali si raje privoščite
  kepanje s prijatelji.
 • Izbor prog
  za smukaške užitke.
 • Namigi za
  smučarsko kondicijo.
 • Sodelovanje v nagradni igri
  za ski-closing paket.